Salon venčanica "MIMA"

Pre tačno četrdeset godina u Beogradu, otvoren je salon venčanica “Mima” u ulici Bulevar kralja Aleksandra 125. Još tada, sada već davne 1969. godine počeo je sa izradom unikatnih, rukom vezenih venčanica na čelu sa gospodjom Dobrilom Jakovljević.

Od tri, tada postojeća salona u našem gradu, kroz četrdeset godina rada, ovaj salon je uspeo sa svojom malom grupom odabranih znalaca i profesionalaca u ovom zanatu, ne samo da opstane pored velike konkurencije, već i da zadrži vodeću poziciju u ovom poslu. Salon “Mima” postao je i ostao istinski brend koji predstavlja vrhunski kvalitet u izradi raznolikih, jedinstvenih, raskošnih i skupocenih haljina.

“Sa ponosom ističemo, da ni danas, u 21. veku nismo odustali od najtežeg i najkvalitetnijeg ručnog veza, na najfinijim materijalima i unikatnog šivenja po meri, čime uspevamo da ispratimo najnovije modne trendove u istom trenutku kada se oni lansiraju u Parizu, Londonu, Milanu. Sretni smo što možemo i posle 40. godina da se pohvalimo činjencom da je zahvaljujuć i uzajamnom poštovanju i prijateljstvu veliki deo tima koji je započeo ovaj naporan i uspešan projekat, i dalje zajedno na istom poslu sa nama.

Drago nam je da je došao trenutak da i beogradska modna scena koja je u velikoj ekspanziji može da ponudi raskošne mlade talente koji će nam se pridružiti u radu na originalnim haljinama za naš brend” - kaze vlasnica Biljana Petrović.

Salon “Mima” je tokom svih ovih godina umnogome doprineo kulturnom zivotu Beograda. Učestvovali smo na nebrojano mnogo samosatlnih i zajedničkih revija, pojavljivali se na mnogobrojnim sajmovima kako mode tako i sajmovima venčanica, prisustvovali smo na promocijama različitih firmi i brendova, kao i dobrotvornim manifestacijama. Kao prestizan i veliki brend ostvarili smo saradnju sa medijima, koji su nam omogućili gostovanja u emisijama i posvetili veliki broj novinskih čalanaka.

Od samog osnivanja saradjivali smo sa najboljim i najpoznatijim fotografima, kamermanima, manekenkama, režiserima, stilistima, modnim, novinskim i televizijskim urednicima i voditeljima. Osamdesetih godina u modelima venčanica našeg salona našle su se vrhunske manekenke: Ines Pokimica, Tanja Stevanović, Ivana Stanković, Jelena Trninić, Vesna Bovan u pratnji manekena Benje Martinovića i braće Grnčanski i sada već poznate Tamare Bakić i Vesne Mandić.